Introducing natural ventilation in selected Malaysian hotels for environmental sustainability [TH1-9745]. - Ikeda, Azusa (2009)
Kekurangan sumber alam semulajadi dan pencemaran alam sekitar dianggap sebagai tanda pemanasan global dan satu ancaman serius kepada iklim dunia pada beberapa dekad yang lepas. Justeru itu, kepentingan pemuliharaan alam sekitar telah meningkat di semua sektor ekonomi di kebanyakan negara.