Sejarah Panjang Hubungan Malaysia-China. - Saat, Dr Haji Ishak (2009)
Jalinan hubungan antara Malaysia dengan China bermula sejak abad ke-13 lagi. Sejarah panjang ini memperlihatkan hubungan dua hala yang cukup mantap dan memberikan kesan langsung kepada kedua-dua buah negara.