Directed evolution of pha synthase (phac1 7-7) from pseudomonas sp. USM 7-7 isolated from Antarctica[QH1]. - Moses, Emmanuel Jairaj (2009)
Polihidroksialkanoat (PHA) sintase ialah enzim utama dalam biosintesis polihidroksialkanoat (PHA), sekumpulan biopoliester linear yang berfungsi sebagai bahan simpanan karbon dan tenaga di dalam sel prokariot.