Cluster Coding With Modified Flood Fill Algorithm For Texture Segmentation[QA1]. - Khoo, Hee Kooi (2009)
Tekstur merujuk kepada sifat yang menggambarkan permukaan atau struktur sesuatu objek dan ditakrifkan sebagai terdiri daripada unsur-unsur yang saling berhubung. Fokus utama dalam kajian ini ialah pensegmenan tekstur dalam imej digit dua dimensi.