Biosynthesis And Characterization Of Polyhydroxyalkanoates By A Locally Isolated Chromobacterium SP. USM2 [QH1]. - Yong, Kim Heok (2009)

(untitled)
Terdapat banyak mikroorganisma semula jadi yang mampu menghasilkan polihidroksialkanoat (PHA). Namun, mikrob yang dapat mensintesis PHA yang mengandungi komposisi monomer 3-hidroksivalerat tinggi adalah amat jarang ditemui.