An Intelligent Classification System For Aggregate Based On Image Processing And Neural Network - Al-Batah, Mohammad Subhi Mohammad (2009)
Bentuk dan tekstur permukaan aggregat mempengaruhi kekuatan dan struktur konkrit. Secara tradisi, mesin pengayakan mekanikal dan pengukuran manual digunakan bagi menentukan kedua-dua saiz dan bentuk aggregat.