An Efficiency Analysis Of Seaports Using Extended Window Analysis,Malmquist Index And Simar-Wilson Approach [QA75]. - Al-Eraqi, Ahmed Salem Naser (2009)
Sumbangan bandar pelabuhan kepada ekonomi negara di dunia tidak dapat dinafikan. Pelbagai kaedah pengawasan digunakan untuk mengukur daya saing bandar-bandar pelabuhan tersebut dengan keputusan yang berbeza.