Tunggukan Ukur Kadastra Negara - Kajian Statistik Dan Cabaran Juruukur Tanah. - W.Hussin, Assoc.Prof.Dr.W.Muhd Aminuddin (1998)
Salah satu isu berkaitan dengan kadastra di negara kita yang sering diperbincangkan ialah mengenai kewujudan tunggakan kerja ukur. Kertaskerja ini bertujuan untuk membincangkan dengan lebih mendalam maksud tunggakan, jenis-jenis tunggakan yang wujud serta langkah-langkah yang telah dan sedang diambil untuk menangani masalah tersebut.