Pendekatan Modular Dalam Penentuan Platform Berdasarkan Integrasi Parameter Rekabentuk Dan Prestasi. - Umar, Alias; Mohd Ripin, Zaidi; Abdullah, Ahmad Baharuddin (2005)
Antara ciri utama kaedah modular adalah untuk memungkinkan peningkatan prestasi dan kepelbagaian variasi melalui penggantian, perkongsian atau menaiktaraf komponen atau modul yang dibangunkan.