Kaedah Pengukuran Indek Keboleh-Selenggaraan Berdasarkan Rekabentuk Untuk Pemasangan (DFA)-Satu Kajian Kes. - Abdullah, Ahmad Baharuddin; Samad, Amti; Mohd Ripin, Zaidi (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2005)
Penyelenggaraan secara umumnya bertujuan untuk menjaga produk atau sistem demi kelangsungan kitar hayatnya. Keboleh-selenggaran boleh digambarkan sebagai kecekapan operasi penyelenggaraan dan ia bergantung kepada komponen atau bahagian sasaran.