Kaedah Pengukuran Indek Kebolehansenggaraan Produk Atau Sistem Kriteria Pemasangan. - PPKM, Pusat Pengajian Kejuruteraan Mekanikal (Universiti Teknologi Malaysia, 2005)
Kertas kerja ini membincangkan perhubungan antara penyelengaraan dan pemilihan pengikat bagi meningkatkan prestasi sesuatu produk dari segi jangka hayat dan struktur fizikal.