Penulis Malaysia di Pentas Antarabangsa - Haji Salleh, Muhammad (2003)
Malaysia terkenal sebagai sebuah negara di ambang industrialisasi. Kita mempunyai peribadi sendiri dan agak terhormat di mata beberapa buah negara dunia. Kehidupan ekonomi, perancangan industri dianggap berjaya. Namun wajah budaya kita diluar negeri tidak begitu indah atau cantik, malah untuk beberapa buah negara, tidak wujud sama sekali.