A study of the determinants of smoking behaviour and the association of smoking with lung function of male secondary school students in Kota Bahru. - Musa, Razlan; Nordin, Rusli; Lin, Naing @ Mohd Ayub Sadiq; Muhd yusoff, Muhamad Fadhli (Universiti Sains Malaysia, 2003)

(untitled)
Tabiat merokok dikalangan pelajar sekolah terus menjadi masalatr disiplin di sekolah. Seramai 34.6% daripada 541 responden adalah perokok semasa manakala 2.3Yo adalah bekas perokok. Hasil kajian juga menunjukkan tabiat merokok mempunyai hubungkait dengan ; mempunyai kawan yang merokok, persepsi tentang bahaya merokok,perhubungan pelajar dengan ibu bapa dan pendap at agamatentang tabiat merokok.