Chemical Coagulation Of Setileable Solid-Free Palm Oil Mill Effluent (Pome) For Organic Load Reduction. - Nik Norulaini, Nik Norulaini; Ahmad Zuhair, Ahmad Zuhair; Muhamad Hakimi, Muhamad Hakimi; Mohd Omar, Mohd Omar (2001)

(untitled)
Kesesuaian proses pra-rawatan melalui pengenapan dan penggumpalan kimia telah dikaji atas 2 tujuan iaitu; pengembalian pepejal POME dan penurunan bebanan organik ke atas proses-proses rawatan berikutnya. Proses pengenapan graviti dan seterusnya pengoptimuman, penggumpalan dan pengelompokan kimia telah dikaji dengan menyeluruh.