A short term evaluation of the iodized supplementation programme to antenatal mothers in Bachok Kelantan. - Ahmad, Zulkifli; Hashim, Noran; Mohamed, Mafauzy (Universiti Sains Malaysia, 2003)

(untitled)
Hasil kajian ini dapat memberikan gambaran tentang kejadian masalah kekurangan iodine di kalangan ibu mengandung terutamanya di dalam daerah Bachok, Kelantan dan secara tidak langsung dalam negeri Kelantan secara arnnya. Ia juga dapat memberikan gambaran tentang sejauh mana keberkesanan aktiviti pendidikan kesihatan yang dijalankan oleh pihak Kementerian Kesihatan mengenai rnasalah kekurangan iodine dan juga kesan pemberian garam beriodine kepada ibu-ibu hamil.