Model GARCH Dan Jujukan Bersyarat GAUSS. - Kamil, Anton Abdulbasah (2003)
Terdapat suatu hubungan yanq erat diantara jujukan GARCH yang sering digunakan dalam model-model ekonometrik dengan proses bersyarat Gauss yang digunakan dalam peramalan dan teori penapisan. Dalam kajian ini ditunjukkan bahawa peraturan-peraturan dalam siri masa dapat berubah terutama jika membandingkan pasangan siri masa yang me.mpunyai kesan satu dengan yang lainnya.