Advanced manufactured sand for high strength concrete. - Mohd Azizli, Khairun Azizi; Palanaiandy, Samayamutthirian; Rajeswari, M. Sri Raj; Che Amat, Roshazita (Universiti Sains Malaysia, 2005)

(untitled)
Pengambilan pasir dari sungai secara berleluasa telah memberi kesan buruk terhadap alam sekitar. Kerajaan Malaysia telah mengharamkan pengambilan pasir sungai di beberapa tempat atas sebab ini.