Kajian Perbandingan Kualiti Kompos Daripada Sisa Taman Menggunakan Pelbagai Kaedah Pengkomposan. - Sabiani, Nor Habsah Md; Asaari, Faridah A. H. (Universiti Sains Malaysia, 2007)

(untitled)
Pengurusan sisa taman seringkali tidak diberi perhatian dan keutamaan oleh pelbagai pihak jika dibandingkan dengan sisa-sisa pepejal yang lain. Data-data dan kajian mengenai komposisi, ciri-ciri fizikal dan kimia mengenai sisa taman juga adalah berkurangan.