Removal of Cod and Colour from Textile Wastewater Using Limestone and Activated Carbon. - Arumai Dhas, Jaya Paul (2008)
Pengolahan air sisa adalah salah satu daripada masalah terbesar yang dihadapi oleh pengilang-pengilang tekstil. Salah satu daripada industri tekstil di Pulau Pinang, Malaysia, mengalami masalah COD dan warna yang tinggi dan melebihi tahap standard pelepasan effluen walaupun setelah diolah secara biologi.