Peak Flow Attenuation Using Dry Pond For Existing Housing Schemes - Ahmad Nasir, Baharuddin (2008)
Pengurusan Saliran Bandar di Malaysia sejak 1975 adalah berdasarkan Manual Rekabentuk Saliran Bandar yang mencakupi perencaan, asas rekabentuk, luahan banjir, rekabentuk saluran terbuka, struktur, storan, dan kawalan hakisan dan endapan.