Determining Correction Factor Of Power Cable Sizing Under Nonlinear Load Condition - Azizan, Muhammad Mokhzaini (2008)
Peralatan elektrik yang berasaskan peranti elektronik telah mengundang masalah kualiti kuasa yang serius iaitu harmonik. Peralatan berkenaan dikenali juga sebagai beban tidak linear mampu mengenakan herotan pada parameter voltan dan arus.