Bioassay-Guided Fractionation And Identification Of Antioxidant And Antimicrobial Compounds From Callistemon Viminals (Gaertin.) G. Don - Ernawita, Ernawita (2008)
Penyaringan aktiviti antioksida ekstrak segar MeOH 80% daripada 30 spesies tumbuhan telah dilakukan dengan menggunakan ujian penyingkiran radikal bebas 2,2-difenil-1- pikrilhidrazil (DPPH).