The Effects Of Hydrothermal Treatment On The Physico-Chemical Properties Of Oil Palm Frond (OPF) Derived Hemicelluloses [QK898.H45 N822 2008 f rb]. - Mohd Nor, Norakma (2008)

(untitled)
Kajian ini telah dijalankan ke atas hemiselulosa yang diekstrak dari pelepah kelapa sawit (OPF). Hemiselulosa telah diekstrak menggunakan 3 M KOH pada 40oC dengan pengadukan pada 400 rpm selama 4 jam.