Studies On The Properties Of Woven Natural Fibers Reinforced Unsaturated Polyster Composites. - Jusoh, Muhammad Jannah (2008)
Komposit poliester tak tepu (USP) diperkuat anyaman gentian pisang dan mengkuang telah dihasilkan melalui teknik beg vakum. Sifat-sifat pelenturan, hentaman dan penyerapan air telah dikaji berdasarkan pecahan isipadu gentian.