Synthesis And Characterization Of Isoflavone Derivatives Exhibiting Liquid Crystalline Properties [QD923. Y19 2008 f rb]. - Yam, Wan Sinn (2008)
Sintesis dan kerja pencirian telah dilaksanakan ke atas enam siri hablur cecair klasik kalamitik yang berbentuk rod. Komponen tengah bagi kesemua halur cecair tersebut mengandungi 3-fenil-4H-4-on-benzopiran atau lebih dikenali sebagai isoflavon.