Synthesis And Characterisation Of Zinc Oxide Nanostructures [TP245.Z7 S525 2008 f rb]. - Mahmud, Shahrom (2008)
Penyelidikan ini memberi tumpuan kepada nanostruktur zink oksida (ZnO), sintesis, pencirian, kristalografi dan respon optoelektronik. Serbuk nano ZnO dihasilkan di sebuah kilang ZnO menggunakan relau industri di mana fabrikasi nano yang baru dicipta.