Styrene-Methyl Methacrylatemodified Natural Rubber From Deproteinized Natural Rubber Latex. - CHE MAN, SITI HAJJAR (2008)

(untitled)
Kajian ini adalah mengenai pempolimeran in situ stirena (S) dan metil metakrilat (MMA) getah asli terubahsuai stirena-metil metakrilat di dalam lateks getah asli ternyahprotein menggunakan ammonium persulfat (N2H8O8S2) untuk menghasilkan getah asli terubahsuai S-MMA (S-MMA-NR) pada darjah ubahsuai yang berbeza, 10, 20 dan 30 % berat dengan berat monomer stirena dan MMA yang digunakan adalah sama (50/50 berat/berat).