Phytochemical Investigation On Some Species From The Genera Elettariopsis And Etlingera. - Yasodha Sivasothy, Yasodha Sivasothy (2008)
Minyak pati bahagian daun dan akar enam spesies lettariopsis dan tiga spesies Etlingera yang diperolehi dari Malaysia telah dipencilkan melalui kaedah penghidrosulingan dan dianalisiskan dengan kaedah GC kapilari dan GC-MS dengan menggunakan dua kolum dengan kekutuban yang berbeza.