Penghasilan Dan Pencirian Kaca Kristal Menggunakan Pasir Silika Dari Syarikat Paling Kenangan Yang Ditambahnilai [TN939. H239 2008 f rb]. - Mahmud, Mohamad Haniza (2008)
Dalam kajian ini, sampel pasir silika dari bekas lombong milik Syarikat Paling Kenangan Sdn. Bhd., Bandar Baru, Kedah telah dikaji kesesuaiannya untuk penghasilan kaca kristal.