Some Optimal Codes And Their Decoding Algorithms [QA268. T258 2008 f rb]. - Tee, Chee Ching (2008)
Dalam teori pengkodan, suatu kod-(n, M, d) atas GF(2) yang baik seharusnya mempunyai n yang kecil untuk tujuan penghantaran mesej yang cepat; siaz M yang besar supaya dapat memancar lebih banyak mesej yang berlainan dan d yang besar supaya dapat membetulkan lebih banyak ralat.