Sintesis B - TCP Dengan Kaedah Basah Serta Penghasilan Dan Pencirian Komposit B - TCP/ CPP [TA455.C43 S525 2008 f rb]. - Kasim, Shah Rizal (2008)
β-trikalsium fosfat (β-TCP) merupakan salah satu bahan seramik yang menjadi tumpuan penyelidikan kerana berpotensi digunakan sebagai implan di dalam tubuh manusia.