Sen's Capability Approach : A Critical Appraisal [HC54. S528 2008 f rb]. - Nambiar, Shankaran (2008)
Kertas ini memperdebatkan bahawa pendekatan kebolehan Sen boleh diperkukuhkan jikalau elemen institusi ditambahkan secara eksplisit. Pendekatan kebolehan Sen telah mengiktiraf peranan institusi dalam menghadkan kebolehan individu, tetapi ianya dibuat secara sekali imbas.