Kesan Pemukulan Dan Pengadunan Pulpa Terhadap Sifat Gentian Dan Kertas EFB - Ramli, Mohd Asro (2009)
Kesan pengadunan dan pengolahan terhadap sifat-sifat gentian, mekanikal dan optikal pulpa telah dikaji dengan melakukan perbandingan di antara jenis-jenis pulpa iaitu pelepah kelapa sawit (OPF), tandan buah kelapa sawit kosong (EFB), Acacia mangium dan kayu lembut (jenis pine).