Kesan Imputasi Ke Atas Penganggaran Pekali Kebolehitlakan. - Lim, Ah Keng (2008)
Kejadian data hilang menimbulkan masalah ketaksaksamaan anggaran parameter bagi kebanyakan penyelidikan dan eksperimen sains. Imputasi merupakan salah satu penyelesaian yang sering digunakan dalam menangani masalah data hilang.