Rekabentuk Permukaan Bentuk Bebas Menggunakan Persamaan Perbezaan Separa (PPS) [QA374. Z21 2008 f rb]. - Yahya, Zainor Ridzuan (2008)

(untitled)
Tesis ini akan membincangkan tentang penjanaan permukaan menggunakan kaedah baru yang dipanggil permukaan persamaan pembezaan separa (PPS) yang ditakrif sebagai permukaan licin hasil penyelesaian suatu PPS eliptik seperti yang dibentangkan oleh Bloor dan Wilson (1989).