Rekabentuk Penukar Statik Untuk Pemacu Kelajuan Motor Aruhan Tiga Fasa Berasaskan Mikropengawal [TJ223.P76 T188 2008 f rb]. - Tarmizi, Tarmizi (2008)
Dalam kajian ini, sebuah alat pacuan kelajuan motor aruhan tiga fasa yang dinamakan penukar statik direkabentuk. Penukar statik ini terdiri daripada penerus, penukar buck, penyongsang, litar kawalan yang berasakan mikropengawal, penderia arus-voltan dan penderia kelajuan.