Kajian Umur, Pembiakan, Pertumbuhan, Dan Saiz Kawasan Rayau Tikus Mondok (Rattus Norvegicus) Di Sekitar Pulau Pinang. - Zul-Halim, Faizul Nizam (2008)
Kajian yang bermula pada April 2004 ini terbahagi kepada empat bahagian utama iaitu kajian meliputi aspek ekologi, pembiakan, pertumbuhan dan pergerakan.