Effect of aggregate shape on asphalt materials properties - Hamzah, Meor Othman; Mohd. Azizli, Khairun Azizi (Universiti Sains Malaysia, 2008)
Dalam industri pembinaan jalan raya yang semakin pesat membangun, permintaan ke atas agregat sebagai bahan binaan semakin meningkat. Sifat agregat memberi kesan yang signifikan ke atas ciri-ciri konkrit asfalt memandangkan hampir 90% campuran asfalt terdiri daripada agregat.