Geometric Morphometric Analysis Of Dental Cast And Cephalometrics Of Malays Cleft Lip And Palate. - Alomari, Amjad Mahmoud (2009)
Rekahan bibir dan lelangit (RBL) atau sumbing adalah kecacatan muka kongenital yang paling lazim ditemui. Pesakit yang menderita keadaan ini mempunyai masalah makan, jangkitan telinga tengah dan juga masalah psikologi.