Development of solid oxide.Fuel cell (SOFC) for power generation-based on biomass gasification technology. - Devarajan, Mutharasu; Alimuddin, Zainal (Universiti Sains Malaysia, 2008)

(untitled)
Sebuah sel bahan api pepejal oksida yang beroperasi pada suhu pertengahan telah dibangunkan dengan menggunakan kaedah tekanan kering. Anod dan katod adalah berasaskan bahan yang sarna dari bahan komposit NiO-lantanum terdop ceria (LDC).