Development of catalytic membrane reactor for the production of ethylene from natural gas.Based on oxidative coupling of methane technology. - Mohamed, Abdul Rahman; Bhatia, Subhash (Universiti Sains Malaysia, 2007)

(untitled)
Malaysia mempunyai banyak simpanan gas asli, di mana metana sebagai komponen utama boleh dipergunakan dan ditukar kepada produk yang lebih bernilai seperti metanol, formaldehid, syngas, bahan api bercecair dan etilena.