Development and characterization of platinum-palladium ceramic membranes for fuel cell application. - Othman, Mohd Roslee; Ahmad, Abd. Latif (Universiti Sains Malaysia, 2007)

(untitled)
Membran pembaur hidrogen dan alumina terpilih semakin mendapat tempat dalam bidang pemisahan gas kerana hidrogen merupakan sumber industri bagi pembuatan bahan-api dan berbagai jenis Uatran kimia.