A 2.4 Ghz Mimo Wireless Transceiver Design [TK5103.2. Q1 2008 f rb]. - Qasaymeh, Yazeed M.A (2008)
Kombinasi antara MIMO dan modulasi kesukuan dianggap sebagai salah satu penyelesaian yang paling berkesan bagi memperbaiki kecekapan spektrum dan meningkatkan kadar data untuk sistem komonikasi tanpa wayar bagi generasi akan datang .