'Batik Painting' Dan 'Painting Batik' Dalam Perkembangan Seni Lukis Moden Malaysia. - Ramli, Harozila (2007)
Tesis berkaitan ‘Batik Painting’ dan ‘Painting Batik’ dalam perkembangan seni lukis moden Malaysia ini hanya akan memberi fokus terhadap kedua-dua jenis karya yang dipilih sekitar era 50-an sehingga tahun 2006.