Preparation And Evaluation Of Mangrove Tannins-Based Adsorbent For The Removal Of Heavy Metal Ions From Aqueous Solution [QD327. C559 2008 f rb]. - Oo, Chuan Wei (2008)
Struktur oligomer poliflavonoid tanin bakau yang diekstrak daripada kulit bakau Rhizophora apiculata dan prestasi penjerap berasaskan tanin (TBA) terhadap penjerapan ion logam berat daripada larutan akueus telah dikaji.