Praxis Of Cognitive Onto-Hermeneutical Logic On Learning Machines [Q325.5. S624 2008 f rb]. - Ramakrishnan, Sivakumar (2008)
Tujuan utama disertasi ini adalah untuk menyediakan satu sistem yang realitinya mudah dan ringkas yang dikenali sebagai Pempraktisan Logik Onto-Hermeneutik Kognitif Ke atas Mesin Pembelajaran di mana kesedaran manusia digabungkan dengan kajian Onto-Hermeneutik untuk merekabentuk Agen Bertekad (atau mesin pembelajaran) ke arah kecerdasan buatan(AI).