Population Genetic Studies Of Marble Goby Oxyeleotris Marmoratus (Bleeker, 1852) In Malaysia Using Microsatellite And Mitochondrial Dna Markers [QH455. R987 2008 f rb]. - Ali @ Jaafar, Ruzainah (2008)
Variasi dan hubungan filogenetik ikan ketutu dari 13 populasi di Malaysia dikaji menggunakan 10 lokus mikrosatelit yang baru dibangunkan bergandingan dengan analisis turutan nukleotida gen mitokondria Cyt b dan ND 5 Lokus mikrosatelit dipencilkan melalui kaedah Amplifikasi Mikrosatelit Rawak (RAM) dinilai untuk kepelbagaian populasi dan sekurang-kurangnya lapan didapati bersifat polimorfik di dalam kesemua populasi yang diuji.