Poplar Oxidoreductases Involved In The Oxidative Stress Response : A Crystallographic Snapshot Towards The Understanding Of The Catalytic Mechanisms [RB170. K79 2008 f rb]. - Koh, Cha San (2008)
Penghasilan species oksigen reaktif (ROS) merupakan akibat daripada persekitaran sentiasa dalam keaadaan aerobik yang tidak boleh dielakkan dan ia boleh disingkirkan oleh beberapa jenis sistem enzim sebaik sahaja dihasilkan.