Politik Pendidikan Sekolah Menengah Persendirian Cina (SMPC), 1962-2002 : Satu Kajian Tentang Perkembangan SMPC Di Ipoh, Perak [LG174.P4 P343 2008 f rb]. - Pay, See Tiang (2007)
Kajian ini merupakan suatu kajian politik pendidikan Sekolah Menengah Persendirian Cina (SMPC), dengan tertumpu kepada tiga buah SMPC di Ipoh Perak. SMPC yang dijadikan sebagai kajian kes ialah Sekolah Menengah Yuk Choy, Sekolah Menengah Poi Lam, dan Sekolah Menengah Shen Jai.