Phytochemical, Pharmacological And Pharmacokinetic Studies Of Phyllanthus Niruri Linn Lignans As Potential Antihyperuricemic Agents [QK861. V694 2008 f rb]. - Murugaiyah, Vikneswaran (2008)
Ekstrak metanol dari daun Phyllanthus niruri L. menunjukkan aktiviti antihiperurisemik oral yang bergantungan dos di dalam tikus hiperurisemia yang diaruh dengan kalium oksonat dan asid urik.